Ύδρα

Το μικρό ιστορικό νησί της Ύδρας είναι το πιο κοσμοπολίτικο του Αργοσαρωνικού. Η Ύδρα είναι ένα μακρόστενο νησί με έκταση 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια από την Πελοπόννησο (Αργολίδα). Το νησί πήρε το όνομά του από τα άφθονα νερά  που ανάβλυζαν από τις πηγές κατά την αρχαιότητα. Η Ύδρα είναι ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά. Αυτό θα το διαπιστώσετε κάνοντας μια βόλτα στο νησί καθώς θα συναντήσετε παλιά αρχοντικά, μουσεία, κανόνια και πολεμίστρες στο λιμάνι.

Το λιμάνι της Ύδρας βρίσκεται στην πόλη της, η οποία προστατεύεται από ένα πλαίσιο νόμων και κανόνων και έχει ανακηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, διατηρητέα και τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Πρέπει να γνωρίζετε  πως στην  Ύδρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα αλλά υπάρχουν τα παραδοσιακά γαϊδουράκια καθώς και θαλάσσια ταξί που κάνουν δρομολόγια από παραλία σε παραλία.

Η Ύδρα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα δεδομένης της σχετικά μικρής της απόστασης από την πρωτεύουσα.